Training
Mentale weerbaarheid en veerkracht

Wij worden voortdurend geconfronteerd met veranderende omstandigheden en onzekerheden, de werkdruk neemt toe en de eisen en verwachtingen worden steeds hoger. Dat kan leiden tot spanning, stress, onzekerheid en tot een burn-out. Om beter te kunnen omgaan met (werk)druk, veranderingen en teleurstellingen, is het belangrijk mentaal weerbaar te zijn. Als je mentaal weerbaarder bent, heb je minder last hebt van stress, kun je beter omgaan met veranderingen en teleurstellingen en sta je steviger in je schoenen.

Resultaat

Na deze training ben je mentaal sterker. Je staat steviger in je schoenen en beschikt over meer zelfvertrouwen om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Ook beschik je over meer mentale veerkracht waardoor je beter kunt omgaan met tegenslagen en teleurstellingen.

Programma

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
 Inleiding in het begrip mentale weerbaarheid in relatie tot werk(druk) en verandering.
 Doelen stellen: uitdagende en haalbare doelen stellen waarover je zelf de controle hebt.
 Visualisatie:  het levendig en met alle zintuigen leren inbeelden in (werk)situaties om je mentaal goed voor te bereiden op toekomstige situaties en uitdagingen.
 Energiemanagement: het bewust reguleren van je fysieke energieniveau.
 Stressmanagement: vroegtijdig herkennen van stress en stress leren reduceren.
 Gedachtecontrole: beperkende en negatieve gedachten en gevoelens herkennen en omzetten in positieve gevoelens.
 Attentiecontrole: gefocust en geconcentreerd blijven. 
Veranderingsvermogen versterken. U gaat uw eigen handelen systematisch analyseren aan de hand van het actie-reflectie model en leert uw persoonlijk handelen te verbeteren en beter om te gaan met verandering.

Aanpak

Voorafgaand aan de training krijgen alle deelnemers een voorbereidingsopdracht met een toelichting, waarin ze wordt gevraagd om hun eigen kracht, hun uitdaging en hun bedreiging te beschrijven. Dit zorgt er voor dat de deelnemers hebben 'voorgedacht' over de training en hun persoonlijke doelstelling. De eerste dag wordt gewerkt aan bewustwording en zelfbeheersing op basis van technieken als visualiseren, doelen stellen, energiemanagement en stressmanagement. Op dag twee gaan we aan de slag met gedachtencontrole, focus en spanningsregulatie om professioneel en veerkrachtig te kunnen omgaan met veranderingen en gebeurtenissen. De theorie onderbouwen we met praktische oefeningen die soms los van de werkpraktijk staan om zo uit de inhoud te blijven, waardoor de deelnemers zich effectiever kunnen focussen op de technieken en op zichzelf. 

Duur

Afhankelijk van de samenstelling van het programma duurt deze training 1 of 2 dagen.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in deze training?
Vraag dan informatie of een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via 088 - 555 1 666.

Informatie- of offerteaanvraag

Geïnteresseerd?

Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

informatie aanvragen

U kunt ons ook bellen op

NL 088 555 1 666
BE 078 48 19 00

BEGRIPPENLIJST

© Copyright De agressietrainers    |    Website by ArtApart