Training 
Stressmanagement


Hoe gaat het met je? Vaak krijg je dan als antwoord: 'Druk, druk, druk!' of 'Prima', 'Ik red me wel'. Een derde van het werk-gerelateerde verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer het grootste beroepsrisico in ons land. Stress kan leiden tot verminderd werkplezier en zelfs tot lichamelijke klachten en uitval. Chronische stress leidt tot verlies van concentratie, vermoeidheid, fouten, ophopende spanning en gezondheidsklachten. In 2019 was 43 procent van de instroom in de ziektewet het gevolg van psychische aandoeningen waar werkstress een rol in speelt. (BRON: TNO)
In deze training krijgt u inzicht in stress en in de oorzaken en de gevolgen van stress. U leert uw eigen stresssignalen vroegtijdig herkennen en effectief om te gaan met stress. Het resultaat is meer innerlijke rust en kalmte en een grotere mentale veerkracht. 

Resultaat

Na deze training bent u zich bewust van uw stressfactoren. U kunt stress vroegtijdig signaleren en er effectief mee omgaan. U bent beter in staat om weloverwogen keuzes te maken en ervaart minder spanning en meer plezier in uw werk.

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
 Wat is stress?
 Gezonde en ongezonde stress
 Wat doet stress met je lichaam en je brein?
 Oorzaken van stress
 Gevolgen van stress
 De stresscurve
 Stresssignalen vroegtijdig herkennen
 Wat zijn uw persoonlijke stressoren
 Stressreductie (inoculatiemethodiek van Meichenbaum)
 Terugvalpreventie
 Persoonlijke doelen voor de toekomst

Aanpak

Leren bij De agressietrainers is doen, ervaren en delen. De training is zeer praktijkgericht. De nadruk ligt op oefenen (70%) afgewisseld met theoretische inleidingen (30%). Uw eigen situatie vormt het uitgangspunt van deze training. De inhoudelijke aspecten van stress worden gerelateerd aan uw persoonlijk functioneren. Hierbij staan stresspreventie en stressmanagement centraal. U gaat actief aan de slag met opdrachten en oefeningen, toegepast op uw eigen praktijksituatie.

Duur

De training duurt één dag.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in deze training?
Vraag dan informatie of een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op via 088 - 555 1 666.

Informatie- of offerteaanvraag

Geïnteresseerd?

Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

informatie aanvragen

U kunt ons ook bellen op

NL 088 555 1 666
BE 078 48 19 00

BEGRIPPENLIJST

© Copyright De agressietrainers    |    Website by ArtApart